Правомірність і підстави застосування заходів фізичного впливу - Стецюк, А. Д.; Stetsiuk, A. D.; Іншеков, М. В.; Inshekov, M. V.; Іншеков Михайло (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 562-564, 2025)
Наголошено на необхідності формування чіткого, прозорого та юридично вивіреного механізму застосування заходів фізичного впливу, що дозволить, з одного боку, ефективно протидіяти правопорушенням, а з іншого – забезпечити дотримання прав і свобод людини, запобігти зловживанням владою, випадкам катування, приниження людської гідності або перевищення повноважень з боку правоохоронців.

The need to form a clear, transparent and legally verified mechanism for applying physical force measures was emphasized, which would allow, on the one hand, to effectively counteract offenses, and on the other hand, to ensure respect for human rights and freedoms, prevent abuse of power, cases of torture, humiliation of human dignity or abuse of authority by law enforcement officers.
Keywords: правоохоронні органи; фізичний вплив; правомірність застосування фізичного впливу; підстави застосування фізичного впливу; law enforcement agencies; physical force; legality of the use of physical force; grounds for the use of physical force