Зміст адміністративно-правового регулювання контрольно-наглядової діяльності за підприємницькою діяльністю в Україні - Воюцька, В. С.; Voiutska, V. S. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 40-42, 2022)
Зазначено, що в той час як адміністративно-правове регулювання є наріжним каменем контрольно-наглядової діяльності, господарське та цивільне законодавство виконує важливу допоміжну роль в належному здійсненні такої адміністративно-правової діяльності, даючи цінну нормативно-правову основу, на якій оцінюється законність дій (бездіяльності), а також прийнятих рішень суб’єктів підприємницької діяльності у їх взаємодії один з одним. Наголошено на тому, що саме адміністративно-правове законодавство формує правову основу для контролю і нагляду за підприємницькою діяльністю.

It is noted that while administrative and legal regulation is the cornerstone of control and supervisory activity, economic and civil legislation performs an important auxiliary role in the proper implementation of such administrative and legal activity, providing a valuable regulatory and legal basis on which to assess the legality of actions (inaction ), as well as decisions taken by business entities in their interaction with each other. It is emphasized that the administrative and legal legislation forms the legal basis for control and supervision of business activities.

Отмечено, что в то время как административно-правовое регулирование является краеугольным камнем контрольно-надзорной деятельности, хозяйственное и гражданское законодательство выполняет важную вспомогательную роль в надлежащем осуществлении такой административно-правовой деятельности, давая ценную нормативно-правовую основу, на которой оценивается законность действий (бездействия ), а также принимаемых решений субъектов предпринимательской деятельности в их взаимодействии друг с другом. Подчеркнуто, что именно административно-правовое законодательство формирует правовую основу для контроля и надзора за предпринимательской деятельностью.
Keywords: адміністративно-правове регулювання; контрольно-наглядова діяльність; підприємницька діяльність; Україна; administrative and legal regulation; control and supervisory activity; entrepreneurial activity; Ukraine; административно-правовое регулирование; контрольно-надзорная деятельность; предпринимательская деятельность; Украина