Legal norms of national security and defense in the conditions of counteracting military aggression - Nabilska, K. H.; Набільська, К. Г. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 180-181, 2025)
Розглянуто питання пошуку та протидії реальним загрозам національній безпеці. Зростає роль і значення правових регуляторів, адже саме право має вчасно реагувати на ці загрози, сприяючи їх відверненню з боку суб’єктів забезпечення національної безпеки, попередженню або уникненню небажаних наслідків реалізації таких загроз.

The issue of finding and countering real threats to national security is considered. The role and importance of legal regulators is growing, because it is the law that must respond to these threats in a timely manner, contributing to their averting by national security entities, preventing or avoiding undesirable consequences of the implementation of such threats.
Keywords: національна безпека; протидія загрозам; протидія військовій агресії; правові норми; Україна; national security; countering threats; countering military aggression; legal norms; Ukraine