Щодо визначення об’єкту адміністративних правопорушень в галузі фінансів - Іванцов, В. О.; Ivantsov, V. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2904-0466 (Форум права. – 2011. – № 2. – С. 311–319, 2011)
Приділено увагу існуючим визначенням поняття фінансів як правової та економічної категорії, з’ясуванню їх сутності та особливостs. Обґрунтовано позицію стосовно системи суспільних відносин, що становлять видові об’єкти адміністративних правопорушень в галузі фінансів. Підкреслено, що визначення об’єкту адміністративних правопорушень в галузі фінансів є необхідною умовою їх систематизації, класифікації та подальшого дослідження.

In this article the author takes his attention to definition of finance as a legal and economic category, determination of its nature and features. As a result it is grounded position about the system of social relations that constitute specific objects of the offences in financial sphere. Definition of the object of offences in financial sphere is essential for its organization, classification and further researching.

Уделено внимание существующим определениям понятия финансов как правовой и экономической категории, определения их сущности и особенностей. Обосновано позицию относительно системы общественных отношений, которые составляют видовые объекты административных правонарушений в сфере финансов. Подчеркнуто, что определения объекта административных правонарушений в сфере финансов является необходимым условием их систематизации, классификации и дальнейшего исследования.
Об определении обьекта административных праонарушений в сфере финансов
About Definition of the Object of Offences in Financial Sphere
Іванцов, В. О. Щодо визначення об’єкту адміністративних правопорушень в галузі фінансів [Електронний ресурс] / В. О. Іванцов // Форум права. – 2011. – № 2. – С. 311–319 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2011-2/11ivopgf.pdf.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; об’єкт правопорушення; адміністративне правопорушення; фінанси; правопорушення в галузі фінансів; правонарушения в сфере финансов; financial delinquencies; административное правонарушение; административные правонарушения; administrative offence; фінансові правопорушення; финансовые правонарушения