Правомочність на отримання частини майна або його вартості в разі ліквідації товариства (ліквідаційна квота) - Киричок, А.; Kyrychok, A. (Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 2.- С. 38-41, 2020)
У статті, виходячи з аналізу норм чинного законодавства та правових позицій наукової спільноти, досліджено правомочність на отримання у разі ліквідації господарського товариства частини його майна або його вартості (ліквідаційна квота) та механізми її захисту у разі порушення прав учасників господарських товариств. Зосереджено увагу на проблемі визначення природи вказаної правомочності та розглянуто основні наукові позиції з вибраної проблематики.

The article, based on the analysis of current legislation and legal positions of the scientific community, examines the right to receive in case of liquidation of the company part of its property or its value (liquidation quota) and mechanisms for its protection in case of violation of the rights of business partners. Attention is focused on the problem of determining the nature of this competence and the main scientific positions on the selected issues are considered.

В статье, исходя из анализа норм действующего законодательства и правовых позиций научного сообщества, исследованы правомочность на получение в случае ликвидации хозяйственного общества части его имущества или его стоимости (ликвидационная квота) и механизмы ее защиты в случае нарушения прав участников хозяйственных обществ. Сосредоточено внимание на проблеме определения природы указанной правомочия и рассмотрены основные научные позиции по выбранной проблематике.
Киричок, А. Правомочність на отримання частини майна або його вартості в разі ліквідації товариства (ліквідаційна квота) / Антон Киричок // Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 2.- С. 38-41. - DOI: https://doi.org/10.32849/2663-5313/2020.2.06
Keywords: ліквідація господарського товариства; ліквідаційна квота; корпоративні правовідносини; отримання частини активів; Україна. Ukraine. Украина; ликвидация хозяйственного общества; ликвидационная квота; корпоративные правоотношения; получение части активов; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; liquidation of a business partnership; liquidation quota; corporate relations; receiving part of the assets; Господарське право. Business Law. Хозяйственное право