Співвідношення норм кримінального і положень кримінального процесуального законодавства при застосуванні примусових заходів медичного характеру - Туренко, Д. В.; Turenko, D. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 278-284, 2020)
Розглянуто питання правової природи примусових заходів медичного і виховного характера. Воно взаємопов’язано із питанням співвідношення таких заходів із : 1) кримінально-правовими відносинами; 2) кримінальною відповідальністю; 3) покаранням. Проаналізовано співвідношення норм кримінального законодавства і кримінально- процесуального законодавства при застосуванні примусових заходів медичного характеру.

The question of the legal nature of coercive measures of a medical and educational nature is considered. It is interrelated with the issue of correlation of such measures with: 1) criminal law relations; 2) criminal liability; 3) punishment. The ratio of the norms of criminal legislation and criminal procedural legislation when applying coercive measures of a medical nature is analyzed.

Рассмотрены вопросы правовой природы принудительных мер медицинского и воспитательного характера. Оно взаимосвязано с вопросом соотношения таких мер с: 1) уголовно-правовыми отношениями; 2) уголовной ответственностью; 3) наказанием. Проанализированы соотношения норм уголовного законодательства и уголовно-процессуального законодательства при применении принудительных мер медицинского характера.
Туренко, Д. В. Співвідношення норм кримінального і положень кримінального процесуального законодавства при застосуванні примусових заходів медичного характеру / Дар’я Вікторівна Туренко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 278-284.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна. Ukraine. Украина; примусові заходи медичного характеру; coercive measures of a medical nature; принудительные меры медицинского характера; співвідношення; correlation; соотношение; кримінальне законодавство; criminal law; уголовное законодательство; кримінально-процесуальне законодавство; criminal procedural legislation; уголовно-процессуальное законодательство