Реалізація у кримінальному судочинстві України міжнародних стандартів права особи на повагу до приватного і сімейного життя - Коровайко, О. І.; Korovaiko, O. I. (Форум права. – 2017. – № 1. – С. 77–83, 2017)
Здійснено аналіз міжнародно-правових актів, рішень Європейського суду з прав людини у досліджуваній сфері та чинного кримінального процесуального законодавства України. Автором підтримані позиції науковців щодо уведення критеріїв допустимості втручання держави у приватну сферу особи та вносяться пропозиції щодо удосконалення окремих положень КПК України. Вказано, що незважаючи на достатньо повне відображення у чинному КПК України в якості засади кримінального провадження міжнародного стандарту права на повагу до приватного і сімейного життя, має місце неповнота реалізації цих положень у статтях, яким це провадження регламентовано по суті.

It provides analysis of international legal acts, decisions of European Court of Human Rights in the sphere examined and criminal procedural legislature of Ukraine in force. The author endorses scientific positions about the need of elaboration criteria of admissibility for state interference into private sphere of a person and submits propositions on enhancement of certain provisions of Criminal Procedural Code of Ukraine. Despite of reasonably complete provision of international standard of the right to respect for private and family life as a basis of criminal legal proceedings in Criminal Procedural Code of Ukraine, realization of the mentioned provisions in articles, regulating the issue at the base level, is deficient.

Осуществлен анализ международно-правовых актов, решений Европейского суда по правам человека в исследуемой сфере и действующего уголовного процессуального законодательства Украины. Автором поддержаны позиции ученых о введение критериев допустимости вмешательства государства в частную сферу лица и вносятся предложения по совершенствованию отдельных положений УПК Украины. Указано, что, несмотря на достаточно полное отражение в действующем УПК Украины в качестве основы уголовного судопроизводства международного стандарта права на уважение частной и семейной жизни, имеет место неполнота реализации этих положений в статьях, которым это производство регламентировано по существу.
Реализация в уголовном судопроизводстве Украины международных стандартов права человека на уважение частной и семейной жизни
Implementation of International Human Rights Standards in Respect of Private and Family Life in the Criminal Procedure of Ukraine
Коровайко, О. І. Реалізація у кримінальному судочинстві України міжнародних стандартів права особи на повагу до приватного і сімейного життя [Електронний ресурс] / О. І. Коровайко // Форум права. – 2017. – № 1. – С. 77–83. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2017_1_15.pdf
Коровайко О. І. "Реалізація у кримінальному судочинстві України міжнародних стандартів права особи на повагу до приватного і сімейного життя." Форум права 1 (2017): 77–83.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Міжнародне право .International Law. Международное право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; право на повагу до приватного і сімейного життя; кримінальне судочинство; Європейський суд з прав людини; судовий контроль; обмеження конституційних прав і свобод; обмеження прав і свобод громадян; ограничение прав и свобод граждан; limitation of person’s rights and freedoms; Європейський суд з прав людини; European Court of Human Rights; criminal proceedings; уголовное производство; судебный контроль; judicial control