Оцінка наукової обгрунтованості експертного дослідження - Щербаковський, М. Г.; Shcherbakovskyi, M. H.; Михайло Щербаковський (Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.). – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 215-217, 2018)
Розглянуто питання, яким чином здійснювати оцінку наукової обґрунтованості експертного дослідження ініціатором проведення експертизи і хто є її суб’єктом. Наведено непроцесуальний та процесуальний способи рішення цієї проблеми.

The issue of how to assess the scientific validity of an expert study by the initiator of the examination and who is its subject is considered. Non-procedural and procedural methods of solving this problem are given.

Рассмотрены вопросы, каким образом осуществлять оценку научной обоснованности экспертного исследования инициатором проведения экспертизы и кто является ее субъектом. Приведены непроцессуальные и процессуальные способы решения этой проблемы.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; експертне дослідження; expert research; экспертное исследование; оцінка наукової обґрунтованості; assessment of scientific validity; оценка научной обоснованности; експерт; expert; эксперт; оцінка висновку експерта