Фінансове право в сучасних умовах підготовки правоохоронців - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 105-106, 2019)
Автором зроблено висновок, що викладання фінансового права, як учбового матеріалу повинно спиратися на логічно і послідовно побудовану сучасну систему фінансово-правових знань, які дають повне та об’ємне уявлення про фінансове право і сприятиме формуванню професійного мислення та практичної діяльності майбутніх фахівців-юристів, правоохоронців, зокрема працівників поліції.

The author concludes that the teaching of financial law as an educational material should be based on a logically and consistently built modern system of financial and legal knowledge that gives a complete and voluminous idea of financial law and will contribute to the formation of professional thinking and practical activities of future lawyers, law enforcement officers, including police officers.

Автором сделан вывод, что преподавание финансового права как учебного материала должно опираться на логически и последовательно построенную современную систему финансово-правовых знаний, которые дают полное и объемное представление о финансовом праве и будет способствовать формированию профессионального мышления и практической деятельности будущих специалистов-юристов, правоохранителей, в том числе работников полиции.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; підготовка правоохоронців; подготовка правоохранителей; law enforcement training; фінансово-правові принципи; финансово-правовые принципы; financial and legal principles; фінансова діяльність держави; финансовая деятельность государства; financial activity of the state; фінансово-правові методи; финансово-правовые методы; financial and legal methods; суб’єкти фінансових правовідносин; субъекты финансовых правоотношений; subjects of financial legal relations; система фінансово-правових знань; система финансово-правовых знаний; фінансова система країни; финансовая система страны; country's financial system