Оновлена методика розрахунку середньої аеродинамічної хорди несучих поверхонь ПС - Нічипорук , І. І.; Nichyporuk , I. I. (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 18 трав. 2023 р.). – Кременчук - Харків : ХНУВС, 2023. – С. 224-230, 2023)
Запропоновано використовувати формулу більш точного розрахунку САХ несучих поверхонь ПС, що дасть можливість отримувати більш точні результати в порівнянні з існуючою методикою розрахунку.

It is proposed to use a formula for more accurate calculation of the average of the aerodynamic chord of the bearing surfaces of the aircraft, which will make it possible to obtain more accurate results in comparison with the existing calculation method.

Предложено использовать формулу более точного расчета средней аэродинамической хорды несущих поверхностей ПС, что позволит получать более точные результаты по сравнению с существующей методикой расчета.
Keywords: повітряне судно; aircraft; воздушное судно; середня аеродинамічна хорда; mean aerodynamic chord; средняя аэродинамическая хорда; крило; wing; крыло; методика розрахунку; calculation method; методика расчета