Тактика поведінки правоохоронців для мінімізації ризиків під час виконання службових обов’язків - Лисюк, А. М.; Lysiuk, A. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 434-436, 2025)
Ефективна тактика поведінки правоохоронців, спрямована на мінімізацію ризиків під час виконання службових обов’язків, є комплексною системою, що охоплює ретельну оцінку ситуації та планування, використання засобів індивідуального захисту, постійну фізичну та вогневу підготовку, застосування тактичних прийомів, розвиток психологічної стійкості, дотримання правових та етичних норм, а також постійне навчання та підвищення кваліфікації.

Effective tactics of law enforcement officers, aimed at minimizing risks during the performance of their duties, are a comprehensive system that includes careful assessment of the situation and planning, the use of personal protective equipment, constant physical and fire training, the use of tactical techniques, the development of psychological resilience, compliance with legal and ethical norms, as well as constant training and advanced training.
Keywords: Національна поліція України; виконання службових обов'язків; особиста безпека; тактика поведінки правоохоронців; National Police of Ukraine; performance of official duties; personal security; tactics of behavior of law enforcement officers