Організація діяльності органів поліції щодо підтримання публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів - Панова, О. О.; Panova, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3533-5076 (S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe. – 2017. – Вип. 2. – С. 42-46, 2017)
Статтю присвячено організації діяльності органів поліції щодо підтримання публічної безпеки й порядку під час проведення масових заходів в Україні. На підставі аналізу наукових позицій та відповідних нормативно-правових актів розроблено авторське бачення напрямів організації діяльності органів поліції щодо підтримання публічної безпеки й порядку під час проведення масових заходів в Україні. Встановлено, що підтримання публічного порядку та безпеки працівниками Національної поліції під час проведення масових заходів супроводжується посиленим режимом несення служби й обмеженням прав і свобод людини та громадянина. Підкреслено, що основними силами, які забезпечують підтримання публічного порядку й безпеки громадян під час масових заходів, є особовий склад органів і підрозділів Національної поліції України, а додатковими – особовий склад підрозділів Національної гвардії, вищих навчальних закладів зі специфічними умовами навчання, які задіюються за окремим планом.

The article is devoted organization of activity of organs of police in relation to maintenance of public safety and order during the lead through of mass measures in Ukraine. On the basis of analysis of scientific points of view and proper normatively legal acts author vision of directions of organization of activity of organs of police is developed in relation to maintenance of public safety and order during the lead through of mass measures in Ukraine. It is set that maintenance of public order and safety during the lead through of mass measures is accompanied the workers of the National police by the increased mode of execution of service by limitations of rights and freedoms of man and citizen. It is emphasized, that basic forces which provide maintenance of public order and safety of citizens during mass measures is a personnel of organs and subsections of the National police of Ukraine, and by additional forces is a personnel of subsections of the National household troops, higher educational establishments, with the specific terms of studies, which are involved after a separate plan.

Статья посвящена организации деятельности органов полиции относительно поддержания публичной безопасности и порядка во время проведения массовых мероприятий в Украине. На основании анализа научных точек зрения и соответствующих нормативно правовых актов разработано авторское видение направлений организации деятельности органов полиции относительно поддержания публичной безопасности и порядка во время проведения массовых мероприятий в Украине. Установлено, что поддержание публичного порядка и безопасности работниками Национальной полиции во время проведения массовых мероприятий сопровождается усиленным режимом несения службы и ограничениями прав и свобод человека и гражданина. Подчеркнуто, что основными силами, которые обеспечивают поддержание публичного порядка и безопасности граждан во время массовых мероприятий, является личный состав органов и подразделений Национальной полиции Украины, а дополнительными – личный состав подразделений Национальной гвардии, высших учебных заведений со специфическими условиями учебы, которые задействуются по отдельному плану.
Organization of activity of organs of police in relation to maintenance of public safety and order during the lead through of mass measures
Организация деятельности органов полиции относительно поддержания публичной безопасности и порядка во время проведения массовых мероприятий
Панова, О. О. Організація діяльності органів поліції щодо підтримання публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів [Електронний ресурс] / О. О. Панова // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : ел. наук.-практ. журн. – 2017. – Вип. 2. – С. 42-46. - Режим доступу: http://www.space.nuoua.od.ua/v2_2017/11.pdf
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; поліція; полиция; police; підтримання публічної безпеки; забезпечення публічної безпеки; публічний порядок; безпека; проведення масових заходів; поддержание общественной безопасности; общественный порядок; громадський порядок; public order; масові заходи; массовые мероприятия; public events; проведение массовых мероприятий; public safety; mass measures