Право на одностатеві шлюби в Україні - Тіхонова, М. А.; Tikhonova, M. A.; Дробко, Д. Д.; Drobko , D. D. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 98-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 19 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 252-256, 2023)
Розглянуто питання про шлюб одностатевих людей. Зазначено, що завжди існують консервֺатори, які будуть проти одностаֺтевих шлюбів, влаштовֺуватимуть мітинги та протестֺи, про це писатимֺуть в ЗМІ, але права людини мають бути на першому місці та ніхто не може диктуваֺти як комусь краще жити і з ким.

The issue of same-sex marriage was considered. It is noted that there are always conservatives who will be against same-sex marriages, will organize rallies and protests, it is written in the mass media, but human rights must be in the first place and no one can dictate how it is better for someone to live and with whom.

Рассмотрены вопросы о браке однополых людей. Отмечено, что всегда существуют консерваторы, которые будут против однополых браков, устраивать митинги и протесты, освещать в СМИ, но права человека должны быть на первом месте и никто не может диктовать как кому лучше жить и с кем.
Keywords: шлюб; marriage; брак; одностатеві шлюби; same-sex marriages; однополые браки; права людини; human rights; права человека; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; Україна; Ukraine; Украина