Визначальні ознаки спадкування права на вклад у банку (фінансовій установі) - Кухарєв, О. Є.; Kukharev, O. Y. (Доктрина приватного права: традиції та сучасність: матеріали XX наук.-практ. конф., присвяч. 100-й річниці з дня народж. д-ра юрид. наук, проф., чл.-кор. АН УРСР, ректора Харків. юрид. ін-ту (1962–1987 рр.) В. П. Маслова (м. Харків, 4 лют. 2022 р.). – Харків: Право, 2022. - С. 113-116, 2022)
Відзначено, що об’єктом спадкового наступництва після смерті вкладника виступає саме право на вклад, а не безпосередньо грошові кошти, зараховані на рахунку. Це означає, що спадкоємець набуває у складі спадщини право вимагати від банку (фінансової установи) сплати йому коштів, що належали до виплати спадкодавцеві.

It is noted that the object of inheritance after the depositor's death is the right to the deposit, and not directly the funds credited to the account. This means that the heir acquires a right as part of the inheritance demand from the bank (financial institution) to pay him the funds that were due to be paid to the testator.

Отмечено, что объектом наследственного преемства после смерти вкладчика выступает само право на вклад, а не непосредственно денежные средства, зачисленные на счете. Это означает, что наследник приобретает в составе наследства право требовать от банка (финансового учреждения) уплаты ему средств, относившихся к выплате наследодателю.
Keywords: спадкування; inheritance; наследование; право на вклад у банку; right to a bank deposit; право на вклад в банке; договір банківського вкладу; bank deposit agreement; договор банковского вклада