Тролінг в українськомовних медіа: лінгвістичний аспект - Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5061-8226 (Південний архів. Філологічні науки. - 2021. - Вип. 87. - С. 16-20, 2021)
Досліджено особливий тип мовленнєвої поведінки – тролінг – на різних мовних рівнях (лексико-семантичному, графічному, граматичному). У статті охарактеризовано явище тролінгу як різновид девіантної комунікації. Зазначено, що тролінг виникає як реакція на зміни функціонування медіаплатформ. Зауважено відмінності між тролінгом і флеймом, флудом, спамом, холіваром, хейтингом, кібербулінгом. Проаналізовано мовні засоби вираження тролінгу в українськомовному медіапросторі.

A special type of speech behavior - trolling - has been studied at different language levels (lexical-semantic, graphic, grammatical). The article describes the phenomenon of trolling as a type of deviant communication. It is noted that trolling occurs as a reaction to changes in the functioning of media platforms. Differences between trolling and flame, flood, spam, holivar, hating, cyberbullying are noted. Linguistic means of expressing trolling in the Ukrainian-language media space are analyzed.

Исследован особый тип речевого поведения – троллинг – на разных языковых уровнях (лексико-семантическом, графическом, грамматическом). В статье охарактеризовано явление троллинга как разновидность девиантной коммуникации. Указано, что троллинг возникает как реакция на изменения функционирования медиаплатформ. Замечены различия между троллингом и флеймом, флудом, спамом, холиваром, хейтингом, кибербулингом. Проанализированы языковые средства выражения троллинга в украиноязычном медиапространстве.
Trolling in Ukrainian-language media: linguistic aspect
Єльнікова, Н. І. Тролінг в українськомовних медіа: лінгвістичний аспект / Єльнікова Наталія Ігорівна // Південний архів. Філологічні науки. - 2021. - Вип. 87. - С. 16-20. - DOI https://doi.org/110.32999/ksu2663-2691/2021-87-2.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; тролінг; trolling; троллинг; лінгвістичний аспект; флейм; flame; флуд; flood; спам; spam; холівар; holivar; хейтинг; hating; кібербулінг; cyberbullying; кибербуллинг; Інтернет-комунікація; Internet communication; Интернет-коммуникация; девіантна комунікація; deviant communication; девиантная коммуникация; медіапростір