Діяльність поліції під час та після військових конфліктів в Афганістані - Бабич, Н.; Babych, N. (Діяльність органів правопорядку під час та після збройних конфліктів (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХIV Міжнар. студ. наук.-практ. конф. інозем. мовами (м. Вінниця, Україна, 14 квіт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 176-177, 2023)
Відзначено, що у багатьох суспільствах відмінності між функціями поліції та військовими стираються, що створює значні ризики для реформування поліції. Довгостроковою метою реформи поліції Афганістану є демілітаризація та рецивілізація поліції як важливого органу верховенства права. Таким чином, реформа поліції має бути зосереджена на зміні кордонів між поліцією та військовими шляхом розмежування відповідних ролей військових і поліції.

It was noted that in many societies the distinctions between police and military functions are blurring, which creates significant risks for police reform. The long-term goal of Afghanistan's police reform is to demilitarize and recivilize the police as an important rule of law body. Thus, police reform should focus on changing the boundaries between the police and the military by delineating the respective roles of the military and the police.

Отмечено, что во многих обществах различия между функциями полиции и военными стираются, что создает серьезные риски для реформирования полиции. Долгосрочной целью реформы полиции в Афганистане является демилитаризация и рецивилизация полиции как важного органа верховенства права. Таким образом, реформа полиции должна быть сосредоточена на изменении границ между полицией и военными.
Бабіч, Н. Діяльність поліції під час та після військових конфліктів в Афганістані / Никита Бабіч // Діяльність органів правопорядку під час та після збройних конфліктів (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХIV Міжнар. студ. наук.-практ. конф. інозем. мовами (м. Вінниця, Україна, 14 квіт. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека», Каф. іноз. мов ф-ту № 4. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 176-177.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; поліція; police; полиция; військові; military; военные; військовий конфлікт; military conflict; военный конфликт; Афганістан; Afghanistan; Афганистан; реформа; reform