Віктимізація неповнолітніх в мережі Інтернет - Демченко, А. О.; Demchenko, A. O. (Кримінологічний вимір сучасності : зб. тез доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 квіт. 2022 р.). – Харків: ХНУВС, 2022. – С. 29-31, 2022)
У тезах доповіді зазначається, що цифровізація суспільних процесів наразі стає провідним фактором віктимізації неповнолітніх. У зв’язку з тим, що неповнолітні особи є психологічно нестабільними, легко підпадають під вплив інших осіб та переважно неконтрольовано використовують Інтернет-ресурси, вони стають потенційними жертвами кримінальних правопорушень у мереж Інтернет.

The abstracts of the report note that the digitalization of social processes is now becoming a leading factor in the victimization of minors. Due to the fact that minors are psychologically unstable, easily influenced by others and mostly use Internet resources uncontrollably, they become potential victims of criminal offenses on the Internet.

В тезисах доклада отмечается, что цифровизация общественных процессов становится ведущим фактором виктимизации несовершеннолетних. В связи с тем, что несовершеннолетние лица психологически нестабильны, легко подпадают под влияние других лиц и преимущественно неконтролируемо используют Интернет-ресурсы, они становятся потенциальными жертвами уголовных правонарушений в сетях Интернет.
Демченко, А. О. Віктимізація неповнолітніх в мережі Інтернет / Андрій Олександрович Демченко // Кримінологічний вимір сучасності : зб. тез доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 квіт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; Кримінол. асоц. України. – Харків: ХНУВС, 2022. – С. 29-31.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Інтернет; неповнолітні; жертви кримінальних правопорушень у мереж Інтернет; ювенальна віктимність; віктимність; віктимізація неповнолітніх в мережі Інтернет; Интернет; несовершеннолетние; жертвы уголовных правонарушений в сетях Интернет; ювенальная виктимность; виктимность; виктимизация несовершеннолетних в сети Интернет; Internet; minors; victims of criminal offenses on the Internet; juvenile victimhood; victimhood; victimization of minors on the Internet