Деякі аспекти кримінологічної характеристики особистості жінок, які скоюють злочини - Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6046-0178 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 75-76, 2023)
Розглянуто питання специфіки поведінки жінок, що скоїли злочини, основні аспекти мотивації їхніх кримінальних діянь, соціально-психологічну природу особистості злочинниць, яка розуміється як система їхніх специфічних властивостей. Підкреслено, що для насильницьких злочинів жінок типовою є інверсія агресії у двох її формах: мотиваційно- рольовій та мотиваційно – цільовій.

The issue of the specifics of the behavior of women who have committed crimes, the main aspects of the motivation of their criminal acts, the socio-psychological nature of the personality of female criminals, which is understood as a system of their specific properties, is considered. It is emphasized that for violent crimes against women, the inversion of aggression in its two forms is typical: motivational-role and motivational-targeted.

Рассмотрены вопросы специфики поведения женщин, совершивших преступления, основные аспекты мотивации их уголовных деяний, социально-психологическую природу личности преступниц, которая понимается как система их специфических свойств. Подчеркнуто, что для насильственных преступлений женщин типична инверсия агрессии в двух ее формах: мотивационно-ролевой и мотивационно – целевой.
Греченко, В. А. Деякі аспекти кримінологічної характеристики особистості жінок, які скоюють злочини / Володимир Анатолійович Греченко // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 75-76.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінологічна характеристика; criminological characteristics; криминологическая характеристика; жіноча злочинність; female crime; женская преступность; особистість злочинниці; personality of the criminal; личность преступницы; корисливо-насильницькі злочини; selfish and violent crimes; корыстно-насильственные преступления; інверсія агресії; inversion of aggression; инверсия агрессии