Формування визначення правового статусу дитини в працях окремих вітчизняних та зарубіжних дослідників - Коломоєць, Н. В.; Kolomoiets, N. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 6, т. 2. - С. 23-27, 2018)
Стаття присвячена аналізу правового статусу дитини у працях вітчизняних та зарубіжних дослідників. У результаті проведеної роботи автор доходить висновку, що правовий статус дитини являє собою складну систему, яка є похідною від загально-правового статусу людини та відображає місце дитини у правовому полі її життєдіяльності та взаємозв’язках з оточуючими та державою.

The article is focused on the analysis of the legal status of a child within the works of national and foreign researchers. As a result of the fulfilled work, the author has made the conclusion that the legal status of a child is a complex system, which is a derivative of the general and legal status of a person and reflects the place of a child in the legal field of the life and interconnections with others and the state.

Статья посвящена анализу правового статуса ребенка в диссертациях отечественных и зарубежных исследователей. В результате проведенной работы автор приходит к выводу, что правовой статус ребенка представляет собой сложную систему, которая является производной от общего правового статуса человека и отражает место ребенка в правовом поле его жизнедеятельности и взаимосвязях с окружающими и государством.
Keywords: права дитини; наукові дослідження; правовий статус; захист прав дитини; children rights; scientific researches; legal status; protection of children's rights; права ребенка; научные исследования; правовой статус; защита прав ребенка