Слідчий суддя як суб’єкт судового контролю за дотриманням прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження - Журавель, О. О.; Zhuravel, O. O. (Шляхи удосконалення досудового розслідування: організаційно-правові аспекти : матеріали наук.-практ. круглого столу (м. Харків, 24 жовт. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 78-83, 2019)
Автором зазначено, що на сучасному етапі залишаються актуальними питання удосконалення наукових досліджень і правозастосовної діяльності щодо слідчого судді, який здійснює судовий контроль за дотриманням прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження на етапі досудового розслідування.

The author notes that at the present stage the issues of improving scientific research and law enforcement activities concerning the investigating judge, who exercises judicial control over the rights, freedoms and legitimate interests of participants in criminal proceedings at the pre-trial investigation stage, remain relevant.

Автором отмечено, что на современном этапе остаются актуальными вопросы совершенствования научных исследований и правоприменительной деятельности в отношении следственного судьи, осуществляющего судебный контроль за соблюдением прав, свобод и законных интересов участников уголовного производства на этапе досудебного расследования.
Журавель, О. О. Слідчий суддя як суб’єкт судового контролю за дотриманням прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження / Олена Олександрівна Журавель // Шляхи удосконалення досудового розслідування: організаційно-правові аспекти : матеріали наук.-практ. круглого столу (м. Харків, 24 жовт. 2019 р.) / МВС України ; Харків. нац. ун-т внутр. справ, Фак. № 1 (з підготовки слідчих), Каф. кримінал. процесу та організації досуд. слідства. - Харків, 2019. - С. 78-83.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суб’єкти судового контролю; слідчий суддя; судовий контроль; досудове розслідування; учасники кримінального провадження; кримінальне провадження; дотримання прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження; субъекты судебного контроля; следственный судья; investigating judge; judicial control; судебный контроль; досудебное расследование; pre-trial investigation