Життєстійкість як психологічний ресурс особистості - Кузьміна, Г. В.; Kuzmina , H. V. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 117-119, 2023)
Розглянуто проблему життєстійкості, як здібність особистості витримувати стресові ситуації, зберігаючи при цьому внутрішню збалансованість без зниження успішності діяльності. Виділено три компоненти життєстійкості: залучення, контроль та прийняття ризику.

The problem of vitality is considered, as the ability of an individual to withstand stressful situations, while maintaining internal balance without reducing the success of activities. Highlighted three components of sustainability: engagement, control and risk acceptance.

Рассмотрена проблема жизнестойкости, как способность личности выдерживать стрессовые ситуации, сохраняя при этом внутреннюю сбалансированность без снижения успешности деятельности. Выделено три компонента жизнестойкости: привлечение, контроль и принятие риска.
Keywords: життєстійкість; vitality; жизнестойкость; особистість; personality; личность; стресові ситуації; stressful situations; стрессовые ситуации