Науковий висновок Харківського національного університету внутрішніх справ до проєкту Закону України «Про внесення змін до статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за продаж піротехнічних виробів дітям» (реєстр. № 6494 від 31.12.2021) - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; Моргунов, О. А.; Morhunov, O. A.; Невядовський, В. О.; Neviadovskyi, V. O.; Сергій Гусаров; Vladyslav Neviadovskyi (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Запропоновано, з метою убезпечення дітей від негативних результатів використання феєрверків та зупинення несанкціонованого продажу піротехнічних виробів дітям, встановити посилену адміністративну відповідальність за продаж або передачу піротехнічних виробів особам, що не досягли відповідного віку.

In order to protect children from the negative results of using fireworks and stop the unauthorized sale of pyrotechnic products to children, it is proposed to establish increased administrative responsibility for the sale or transfer of pyrotechnic products to persons who have not reached the appropriate age.

Предложено, с целью обезопасить детей от негативных результатов использования фейерверков и приостановить несанкционированные продажи пиротехнических изделий детям, установить усиленную административную ответственность за продажу или передачу пиротехнических изделий лицам, не достигшим соответствующего возраста.
Keywords: Україна; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; адміністративне правопорушення; administrative offence; административное правонарушение; відповідальність; responsibility; ответственность; піротехнічні вироби; pyrotechnic products; пиротехнические изделия; діти; children; дети; вікові обмеження; age restrictions; возрастные ограничения; законодавство; legislation; законодательство; продаж піротехнічних виробів; sale of pyrotechnic products; продажа пиротехнических изделий