До питання про виховання курсантів (слухачів) закладів вищої освіти МВС України - Федоренко, О. І.; Fedorenko, O. I.; Найда, В. О.; Naida, V. O.; Федоренко Олена; Віталій Найда (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 299 - 301, 2020)
Зазначено, що у сучасних умовах виховний процес у закладі освіти із специфічними умовами навчання характеризується складністю, багатоаспектністю та значними виховними можливостями, які дозволяють реалізувати студентоцентристський підхід в освітньому середовищі закладів вищої освіти. Це зумовлює необхідність проведення подальших ґрунтовних досліджень у заданій проблематиці, а також практичного втілення нових підходів до виховання курсантів (слухачів) закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ України. Отмечено, что в современных условиях воспитательный процесс в учебном заведении со специфическими условиями обучения характеризуется сложностью, многоаспектностью и значительными воспитательными возможностями, позволяющими реализовать студентоцентристский подход в образовательной среде высших учебных заведений. Это приводит к необходимости проведения дальнейших основательных исследований в заданной проблематике, а также практического воплощения новых подходов к воспитанию курсантов (слушателей) высших учебных заведений Министерства внутренних дел Украины. It is noted that in modern conditions the educational process in an educational institution with specific learning conditions is characterized by complexity, multifaceted and significant educational opportunities that allow to implement a student-centered approach in the educational environment of higher education institutions. This necessitates further in-depth research on this issue, as well as the practical implementation of new approaches to the education of cadets (students) of higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; заклади вищої освіти Міністерства внутрішніх справ України; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; виховання курсантів; воспитание курсантов; education of cadets