Психологічне дослідження особливостей розвитку професійної затребуваності особистості працівника поліції - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Посохова, Я. С.; Posokhova, Y. S.; Olena Yevdokimova; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Психологічні науки. – 2016. – Вип. 2, т. 1. – С. 153-158, 2016)
Проаналізовано наукові підходи до дослідження професійної затребуваності на прикладі поліцейських Патрульної поліції України. Розглянуто значення цього феномена в професійній діяльності. Встановлено, що для патрульних поліцейських як у період навчання,так і в процесі діяльності характерне відчуття професійної затребуваності, яке характеризується відчуттям належності до цього професійного співтовариства, впевненістю у власній професійній компетентності, а також очікуванням позитивного ставлення з боку інших людей.

Scientific approaches to the study of professional demand are analyzed using the example of police officers of the Patrol Police of Ukraine. The importance of this phenomenon in professional activity is considered. It was established that patrol police officers, both during training and in the process of activity, are characterized by a feeling of professional demand, which is characterized by a sense of belonging to this professional community, confidence in their own professional competence, as well as the expectation of a positive attitude from other people.

Проанализированы научные подходы к исследованию профессиональной востребованности на примере полицейских Патрульной полиции Украины. Рассмотрено значение этого феномена в профессиональной деятельности. Установлено, что для патрульных полицейских как в период обучения, так и в процессе деятельности характерно чувство профессиональной востребованности, характеризующееся ощущением принадлежности к этому профессиональному сообществу, уверенностью в собственной профессиональной компетентности, а также ожиданием положительного отношения со стороны других людей.
Psychological study of the demand development for professional police officers
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; патрульні поліцейські; patrol policemen; патрульные полицейские; професійна затребуваність; professional demand; профессиональная востребованность; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; професійне співтовариство; professional community; профессиональное сообщество; ідентичність; identity; идентичность; професійна компетентність; professional competence; профессиональная компетентность