Суспільно небезпечні наслідки як ознака об’єктивної сторони кримінального правопорушення - Капулова, О. - Д. О.; Kapulova, O. -D. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 304-306, 2025)
Суспільно небезпечні наслідки відіграють ключову роль у структурі об’єктивної сторони кримінального правопорушення, адже саме вони найяскравіше відображають суспільну небезпечність діяння. Їх наявність або відсутність визначає, чи має місце закінчений склад кримінального правопорушення, а також впливає на кваліфікацію діяння та обсяг відповідальності особи.

Socially dangerous consequences play a key role in the structure of the objective side of a criminal offense, because they most clearly reflect the social danger of the act. Their presence or absence determines whether the complete composition of the criminal offense takes place, and also affects the qualification of the act and the extent of the person's responsibility.
Keywords: Україна; суспільно небезпечні наслідки; об’єктивна сторона кримінального правопорушення; класифікація; Ukraine; socially dangerous consequences; objective side of criminal offense; classification