Теоретико - правові аспекти суспільної небезпеки і соціальної шкідливості правопорушення: критерії розмежування - Штанько, А. О.; Stank, A. O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2009.- Вип. 44.- С. 21 - 29, 2009)
У статті детально розглянуто теоретико-правові аспекти співвідношення соціальної шкідливості та суспільної небезпеки правопорушення, стан наукових досліджень цієї проблеми. Доведено, що досліджувані категорії є принципово різними властивостями одного і того ж явища, які характеризують його під двома різними кутами зору, а також запропоновано авторське визначення критеріїв їх розмежування у правозастосовній діяльності. В статье подробно рассмотрены теоретико-правовые аспекты соотношения социальной вредности и общественной опасности правонарушения, состояние научных исследований этой проблемы. Доказано, что исследуемые категории являются принципиально разными свойствами одного и того же явления, которые характеризуют его под двумя разными точками зрения, а также предложено собственное определение критериев их разграничения в правоприменительной деятельности. In the article theoretical-juridical aspects of correlation of social harm and public danger of offence are considered in detail, as well as the state of scientific researches of this problem. It is proved that the categories under consideration are different properties of the same phenomenon, which characterize it from two different points of view. A personal determination of criteria and their differentiation is offered in law enforcement activity.
Штанько, А. О. Теоретико - правові аспекти суспільної небезпеки і соціальної шкідливості правопорушення: критерії розмежування / А. О. Штанько // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2009.- Вип. 44.- С. 21 - 29
Keywords: небезпека; опасность; суспільна небезпека; общественная опасность; шкода; вред; соціальна шкідливість; социальная вредность; правопорушення; правонарушение