Окремі аспекти міжнародного досвіду запобігання та протидії корупції - Шинкаренко, І. Р.; Shynkarenko, I. R.; Шинкаренко, І. І.; Shynkarenko, I. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6726-5965 (Протидія корупції: правове регулювання і практичний досвід : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 3 груд. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 55-57, 2021)
Наголошено, що особливості протидії корупції передбачають підвищення рівня чесності та відкритості функціонування державних установ та правоохоронних органів, гідна оплата праці державним службовцям, вдосконалення нормативно-правових актів, підвищення правосвідомості громадян з приводу антикорупційного законодавства, та свобода слова. Україна постійно повинна вдосконалювати заходи по боротьбі з корупцією враховуючи міжнародний позитивний досвід.

It is emphasized that the peculiarities of anti-corruption include increasing the level of honesty and openness of government agencies and law enforcement agencies, decent pay labor for civil servants, improvement of regulations, raising public awareness of anti-corruption legislation, and freedom of speech. Ukraine must constantly improve its anti-corruption measures, taking into account the positive international experience.

Отмечено, что особенности противодействия коррупции предполагают повышение уровня честности и открытости функционирования государственных учреждений и правоохранительных органов, достойная оплата труда государственным служащим, совершенствование нормативно-правовых актов, повышение правосознания граждан по поводу антикоррупционного законодательства и свобода слова. Украина постоянно должна совершенствовать меры по борьбе с коррупцией, учитывая международный положительный опыт.
Шинкаренко, І. Р. Окремі аспекти міжнародного досвіду запобігання та протидії корупції / Ігор Ростиславович Шинкаренко, Ірина Ігорівна Шинкаренко // Протидія корупції: правове регулювання і практичний досвід : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 3 груд. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 55-57.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; корупція; коррупция; corruption; протидія корупції; противодействие коррупции; anti-corruption; міжнародний досвід; международный опыт; international experience; зарубіжні країни; зарубежные страны; foreign countries; антикорупційна політика держави; антикоррупционная политика государства; anti-corruption policy of the state; Фінляндія; Финляндия; Finland; Швеція; Швеция; Sweden; Румунія; Румыния; Romania