Основні етапи нормативно-правової регламентації становлення та розвитку адміністративного судочинства в незалежній Україні - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Віталій Пчелін (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 386-389, 2019)
Автором окреслені основні етапи нормативно-правової регламентації становлення та розвитку адміністративного судочинства в незалежній Україні. Становлення адміністративного судочинства в нашій державі після здобуття нею незалежності відбувалося протягом значного часу. Проаналізовано основні проблеми, що стояли на шляху становлення адміністративного судочинства в незалежній Україні, що дозволить не допустити аналогічні проблеми й під час реформування даної галузі.

The author defines the main stages of legal regulation of the formation and development of administrative proceedings in Ukraine. The formation of administrative legal proceedings in our state after gaining independence took place over a considerable period of time. The main problems that stand in the way of the formation of administrative proceedings in independent Ukraine are analyzed, which will prevent similar problems in the reform of this industry.

Автором определены основные этапы нормативно-правовой регламентации становления и развития административного судопроизводства в Украине. Становление административного судопроизводства в нашем государстве после обретения им независимости происходило в течение значительного времени. Проанализированы основные проблемы, стоящие на пути становления административного судопроизводства в независимой Украине, что позволит не допустить аналогичных проблем при реформировании данной отрасли.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; становлення адміністративного судочинства; становление административного судопроизводства; development of administrative proceedings; адміністративні суди; административные суды; administrative courts; адміністративне судочинство; административное судопроизводство; administrative proceedings; розгляд адміністративних справ; рассмотрение административных дел; consideration of administrative cases; порядок звернення до адміністративних судів; порядок обращения в административные суды; procedure for applying to administrative courts; функціонування адміністративних судів; функционирование административных судов; functioning of administrative courts