Патріотичне виховання правоохоронців: психологічний аспект - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Olena Yevdokimova (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 21-23, 2018)
Розглянуто психологічний ракурс такої проблеми, як формування патріотичного світогляду правоохоронців. Визначено патріотизм як підсвідоме відчуття відданості своїй країні, тобто великій групі людей, що пов’язані між собою кордонами, мовою, світоглядом, однією владою тощо. Зазначено, що таке відчуття надає людині розуміння себе як частини суспільства, яке є для неї рідним, зможе захистити її та допоможе подолати всі життєві труднощі.

The psychological perspective of such a problem as the formation of a patriotic worldview of law enforcement officers is considered. Patriotism is defined as a subconscious feeling of devotion to one's country, that is, a large group of people connected by borders, language, worldview, one government, etc. It is noted that such a feeling gives a person an understanding of himself as part of a society that is native to him, will be able to protect him and help him overcome all life's difficulties.

Рассмотрен психологический ракурс такой проблемы, как формирование патриотического мировоззрения правоохранителей. Определен патриотизм как подсознательное чувство преданности своей стране, то есть большой группе людей, связанных между собой границами, языком, мировоззрением, одной властью и т.д. Отмечено, что такое ощущение придает человеку понимание себя как части общества, которое является для него родным, сможет защитить его и поможет преодолеть все жизненные трудности.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; патріотичне виховання; patriotic upbringing; патриотическое воспитание; патріотизм; patriotism; патриотизм; правоохоронці; law enforcement officers; правоохранители; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых