Основні вимоги до службових собак, які закріплюються за кінологами в системі Національної поліції - Корнієнко, В. В.; Korniienko, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7338-0794 (Особливості організації кінологічної діяльності правоохоронних органів в Україні : тези доп. учасників наук.- практ. конф. (м. Харків, 17 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 54-56, 2021)
Наголошено, що під час відбору службової собаки, необхідно ставити досить жорсткі вимоги, ураховувати екстер’єр, здоров’я, а також робочі якості. Лише в такому разі дресирування собак буде успішним, а використання у службовій діяльності достатньо ефективним.

It is emphasized that when choosing a service dog, it is necessary to set very strict requirements, take into account the exterior, health, and working qualities. Only in this case, dog training will be successful, and use in the service is quite effective.

Отмечено, что при отборе служебной собаки необходимо ставить достаточно жесткие требования, учитывать экстерьер, здоровье, а также рабочие качества. Только в таком случае дрессировка собак будет успешной, а использование в служебной деятельности достаточно эффективным.
Корнієнко, В. В. Основні вимоги до службових собак, які закріплюються за кінологами в системі Національної поліції / Володимир Валерійович Корнієнко // Особливості організації кінологічної діяльності правоохоронних органів в Україні : тези доп. учасників наук.- практ. конф. (м. Харків, 17 листоп. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 54-56.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; поліція; police; кінологічні підрозділи; кинологические подразделения; canine units; службові собаки; служебные собаки; service dogs; вимоги до службових собак; требования к служебным собакам; requirements for service dogs