Практична оцінка ефективності деяких програмних засобів відновлення видалених даних - Носов, В. В.; Nosov, V. V.; Vitalii Nosov; Комочкіна, С. І.; Komochkina, S. I. (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 102-104, 2025)
Зазначено, що при розслідуванні правопорушень, здійснених з використанням можливостей кіберсфери, під час здобуття цифрових доказів за допомогою різноманітних програмних засобів може здійснюватися відновлення видалених з цифрових носіїв даних. Надано оцінку ефективності та фунціональності деяких програмних засобів відновлення видалених даних.

It is noted that when investigating crimes committed using the capabilities of the cyberspace, when obtaining digital evidence, data deleted from digital media can be restored using various software tools. An assessment of the effectiveness and functionality of some software tools for recovering deleted data is provided.
Keywords: програмні засоби; відновлення видалених даних; ефективність; функціональність; software; deleted data recovery; efficiency; functionality