Неоригінальна база даних як об’єкт інформаційних відносин: цивільно-правовий аспект - Аврамова, О. Є.; Avramova, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1941-9894; ResearcherID: J-9043-2016 (Форум права. – 2016. – № 4. - С. 11-15, 2016)
На підставі проведеного дослідження зроблено висновок, що неоригінальна база даних – це система відомостей/даних, що сформована без порушення прав інших осіб, розроблена нетворчою працею для практичного застосування та має ознаки кількісних та/ або якісних інвестицій. За формою фіксації неоригінальні бази даних можуть бути паперові та/або електронні, за структурою: прості та складні. За спрямованістю на задоволення потреб споживача: комерційні та некомерційні. Неоригінальна база даних за своїм змістом, метою, складом є інформаційним продуктом, що може розглядатися об’єктом інформаційних відносин у межах цивільного права.

On conducted research basis there is a conclusion that not original database is a system of information/material, which was formed without violating of the other people rights. It was elaborated by creative work for practical application. It has got the signs of quantitative and/or qualitative investments. By fixing not original database can be both written and/or electronic. Besides, they can be simple and complex by structure. Focus on the interest of the consumer: commercial and non-commercial. According to the content, data and purpose not original database is an information product. It may be considered as an object of information relations in civil law framework.

На основании проведенного исследования сделан вывод, что неоригинальная база данных – это система сведений/данных, которая сформирована без нарушения прав других лиц, разработанная творческим трудом для практического применения, имеющая признаки количественных и/или качественных инвестиций. По форме фиксации неоригинальные базы данных могут быть письменные и/или электронные, по структуре: простые и сложные. По направленности на интерес потребителя: коммерческие и некоммерческие. Неоригинальная база данных по своему содержанию, целью, составом является информационным продуктом, может рассматриваться объектом информационных отношений в рамках гражданского права.
Неоригинальная база данных как объект информационных отношений: гражданско-правовой аспект
Not Original Database as Information Relations Object, Civil Law Aspect
Аврамова, О. Є. Неоригінальна база даних як об’єкт інформаційних відносин: цивільно-правовий аспект [Електронний ресурс] / О. Є. Аврамова // Форум права. – 2016. – № 4. – С. 11–15. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2016_4_4.pdf
Аврамова О. Є. "Неоригінальна база даних як об’єкт інформаційних відносин: цивільно-правовий аспект." Форум права 4 (2016): 11–15.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; неоригінальна база даних; неоригинальная база данных; інформація; информация; немайнове благо; неимущественное благо; правова охорона; not original database; information relations; информационные отношения; інформаційні відносини; об'єкт інформаційних відносин