Electronic banking as a prospective directive for the financial services market development - Tykhonova, O. V.; Ivantsov, V. O.; Іванцов, В. О.; Chyshko, K. O.; Чишко, К. О.; Yarosh, A.; Іванцов Володимир; Чишко Катерина Олександрівна (Journal of Legal, Ethical and Regulatory Issues. - 2019. - Vol. 22, Special Issue 2. - P. 1-6, 2019)
Стаття присвячена дослідженню сутності електронного банкінгу як перспективного напрямку ринку фінансових послуг. Проведено аналіз останніх публікацій та досліджень, присвячених особливостям електронного банкінгу в різних країнах, а також проблематичним аспектам запровадження та просування електронного банкінгу в Україні та світі. Сучасний стан правового регулювання надання послуг через електронний банкінг досліджено відповідно до законодавства України та зарубіжних країн. Встановлено, що широке використання електронного банкінгу клієнтами стримується питаннями безпеки та конфіденційності операцій в електронному банкінгу, наданням правовідносин у сфері надання банком послуг через електронний банкінг та довірою громадян до електронного банкінгу. Акцент робиться на пріоритетних кроках до просування електронного банкінгу як безпосереднього розвитку ринку фінансових послуг.

The article is dedicated to the research of electronic banking essence as a perspective direction of financial services market. The analysis of recent publications and studies are dedicated to the peculiarities of e-banking in different countries, as well as problematic aspects of introduction and promotion of e-banking in Ukraine and in the world has been carried out. The current state of legal regulation of the provision of services through electronic banking has been studied according to the legislation of Ukraine and foreign countries. It is established that widespread use of electronic banking by clients is restrained by the issues of security and confidentiality of transactions in electronic banking, by legal relations provision in the sphere of providing services by the bank through electronic banking, and citizens' confidencein electronic banking. The emphasis is on the priority steps towards the promotion of e-banking as a direct development of the financial services market.

Статья посвящена исследованию сущности электронного банкинга как перспективного направления рынка финансовых услуг. Проведен анализ последних публикаций и исследований, посвященных особенностям электронного банкинга в разных странах, а также проблемным аспектам внедрения и продвижения электронного банкинга в Украине и в мире.
Keywords: e-banking; online banking; financial services; e-commerce; електронний банкінг; інтернет-банкінг; фінансові послуги; електронна комерція; электронный банкинг; интернет-банкинг; финансовые услуги; электронная коммерция; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; publikatsii u zarubizhnomu vydanni; publikatsii u Scopus