Участь населення в охороні публічного порядку як форма правової активності суспільства - Голуб, М. В.; Holub, M. V.; Микола Голуб (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 89-91, 2024)
Розглянуто використання поліцією всього комплексу заходів, у тому числі – залучення існуючих громадських формувань до справи боротьби зі злочинністю, підтримання публічного порядку та публічної безпеки в умовах правового режиму воєнного стану. Наголошено на необхідності розробити пропозиції щодо внесення змін в нормативно-правові документи, які регламентують участь громадян в охороні публічного порядку з метою розширення переліку форм такої участі, звернути увагу на особливості індивідуальної форми участі особи.

The use of the entire complex of measures by the police, including the involvement of existing public formations in the fight against crime, maintenance of public order and public safety under the legal regime of martial law, is considered. It was emphasized the need to develop proposals for making changes to regulatory documents that regulate the participation of citizens in the protection of public order in order to expand the list of forms of such participation, to pay attention to the peculiarities of the individual form of participation of a person, etc.

Рассмотрено использование полицией всего комплекса мер, в том числе – привлечение существующих общественных формирований к делу борьбы с преступностью, поддержание публичного порядка и публичной безопасности в условиях правового режима военного положения. Отмечено необходимость разработать предложения по внесению изменений в нормативно-правовые документы, регламентирующие участие граждан в охране публичного порядка с целью расширения перечня форм такого участия, обратить внимание на особенности индивидуальной формы участия личности и т.д.
Keywords: Національна поліція України; громадськість; охорона публічного порядку; National Police of Ukraine; public; protection of public order; Национальная полиция Украины; общественность; охрана публичного порядка