Роль органів державної влади у здійсненні ліцензійної політики: адміністративно-правовий аспект - Дмитренко, П. І.; Dmytrenko, P. I. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 108-110, 2023)
Підкреслено, що роль органів державної влади у здійсненні ліцензійної політики є ключовою для забезпечення належного функціонування ринку та захисту інтересів споживачів. Адміністративно-правові механізми, які використовуються в процесі ліцензування, забезпечують чітке регулювання та контроль за діяльністю ліцензіатів, що сприяє прозорості та доступності процедур.

It is emphasized that the role of state authorities in the implementation of the licensing policy is key to ensuring the proper functioning of the market and protecting the interests of consumers. Administrative and legal mechanisms used in the licensing process ensure clear regulation and control over the activities of licensees, which promotes transparency and accessibility of procedures.

Подчеркнуто, что роль органов государственной власти в осуществлении лицензионной политики является ключевой для обеспечения надлежащего функционирования рынка и защиты интересов потребителей. Административно-правовые механизмы, используемые в процессе лицензирования, обеспечивают четкое регулирование и контроль деятельности лицензиатов, что способствует прозрачности и доступности процедур.
Keywords: органи державної влади; ліцензійна політика; суб'єкти господарювання; state authorities; licensing policy; business entities; органы государственной власти; лицензионная политика; субъекты хозяйствования