Вплив корупційних проявів на розвиток України як сучасної європейської держави - Зайцев, О. Л.; Zaitsev, O. L.; Олексій Зайцев (Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти : матеріали VІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Дніпро, 15 берез. 2024 р.) : у 2-х ч. – Дніпро : ДДУВС, 2024. – Ч. ІІ. – С. 124-125, 2024)
Зазначено, що корупція є серйозною загрозою для будь-якої країни, вона підриває довіру громадян до владних інституцій, спричиняючи економічний шкоду та перешкоджаючи розвитку суспільства. Удосконалення загальної системи запобігання та протидії корупції є важливим завданням для кожної держави. Розглянуто кілька кроків, які можна вжити для покращення ефективності боротьби з корупцією.

It is noted that corruption is a serious threat to any country, it undermines citizens' trust in government institutions, causing economic damage and hindering the development of society. Improving the general system of preventing and combating corruption is an important task for every state. Several steps that can be taken to improve the effectiveness of the fight against corruption are considered.

Отмечено, что коррупция представляет серьезную угрозу для любой страны, она подрывает доверие граждан к властным институтам, нанося экономический ущерб и препятствуя развитию общества. Усовершенствование общей системы предотвращения и противодействия коррупции является важной задачей для каждого государства. Рассмотрены несколько шагов, которые можно предпринять для улучшения эффективности борьбы с коррупцией.
Keywords: корупція; корупційні прояви; боротьба с корупцією; Україна; corruption; manifestations of corruption; fight against corruption; Ukraine; коррупция; коррупционные проявления; борьба с коррупцией; Украина