Правовий захист прав дітей під час військової агресії: адміністративні виклики та перспективи - Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A.; Гопко, Д. О.; Hopko, D. O. (Захист прав дитини в умовах військової агресії : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23 черв. 2022 р.). – Одеса : Вид-во «Юридика», 2023. – С. 102-106, 2023)
Захист прав дітей є однією з найважливіших глобальних проблем, особливо в умовах військової агресії. Конфлікти та війни не тільки руйнують фізичні та соціальні структури суспільств, але й насильно втручаються у нормальне дитинство і добробут дітей. У цьому контексті адміністративно-правові аспекти захисту прав дітей набувають особливої ваги та вимагають комплексного розгляду.

Protection of children's rights is one of the most important global problems, especially in conditions of military aggression. Conflicts and wars not only destroy the physical and social structures of societies, but also violently interfere with the normal childhood and well-being of children. In this context, the administrative and legal aspects of the protection of children's rights acquire special importance and require comprehensive consideration.

Защита прав детей - одна из важнейших глобальных проблем, особенно в условиях военной агрессии. Конфликты и войны не только разрушают физические и социальные структуры обществ, но и насильственно вмешиваются в нормальное детство и благополучие детей. В этом контексте административно-правовые аспекты защиты прав детей приобретают особый вес и требуют комплексного рассмотрения.
Keywords: захист прав дітей під час військової агресії; Україна; захист прав дітей; військова агресія; protection of children's rights during military aggression; protection of children's rights; military aggression; Ukraine; защита прав детей во время военной агрессии; Украина