Президентський контроль за діяльністю правоохоронних органів в Україні - Музичук, О. М.; Muzychuk, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8367-2504 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 156-162, 2014)
Сформульовано поняття та визначено особливості президентського контролю за діяльністю правоохоронних органів. Президентський контроль за діяльністю правоохоронних органів в Україні запропоновано визначити як один із видів державного контролю, що здійснюється Президентом України. Такий спеціалізований орган президентського контролю, як Рада національної безпеки і оборони України, не лише контролює діяльність правоохоронних органів, а й координує її. The notion of presidential control over law enforcement agencies’ activity is formulated and its features are determined. It is stressed that one of the kinds of control over law enforcement agencies’ activity in Ukraine is the state control. At the same time, such a specialized agency of the presidential control as the National Security and Defense Council of Ukraine not only controls law enforcement agencies’ activity but coordinate it. Сформулировано понятие и определены особенности президентского контроля за деятельностью правоохранительных органов. Президентский контроль за деятельностью правоохранительных органов в Украине определён как один из видов государственного контроля. Такой специализированный орган президентского контроля, как Совет национальной безопасности и обороны Украины, не только контролирует деятельность правоохранительных органов, но и координирует её.
Presidential control over law enforcement agencies’ activity in Ukraine
Президентский контроль за деятельностью правоохранительных органов в Украине
Музичук, О. М. Президентський контроль за діяльністю правоохоронних органів в Україні / О. М. Музичук // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 156-162.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies; президентський контроль; президентский контроль; presidential control; державний контроль; государственный контроль; state control