Сучасний стан діяльності підрозділів Національної поліції у сфері протидії корупції в Україні (на прикладі роботи слідчих підрозділів поліції Харківської області) - Салманова, О. Ю.; Salmanova, O. Y.; Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Olena Salmanova; Казанчук Ірина Дмитрівна (Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 7 груд. 2018 р.) : у 2 ч. – Київ : Нац. акад. внутр. справ, 2018. – Ч. 1. – С. 138-141, 2018)
В тезах доповіді вказано, що основним напрямком ефективності діяльності поліції щодо протидії корупції є удосконалення організаційно-правових засад взаємодії органів Національної поліції з громадськістю, підвищення ролі громадського контролю за законністю дій поліцейських. На основі аналізу статистичних показників роботи слідчих підрозділів Національної поліції в Харківській області щодо реалізації Антикорупційної стратегії України авторами надані шляхи удосконалення діяльності слідчих підрозділів поліції в сфері протидії корупції.

The thesis of the report States that the main direction of the effectiveness of the police in combating corruption is to improve the organizational and legal framework of the interaction of the national police with the public, increasing the role of public control over the legality of police actions. Based on the analysis of statistical indicators of the investigative units of The national police in the Kharkiv region for the implementation of the anti-Corruption strategy of Ukraine provided by the authors ways to improve the activities of investigative units of the police in the field of anti-corruption.

В тезисах доклада указано, что основным направлением эффективности деятельности полиции по противодействию коррупции является совершенствование организационно-правовых основ взаимодействия органов Национальной полиции с общественностью, повышение роли общественного контроля за законностью действий полицейских. На основе анализа статистических показателей работы следственных подразделений Национальной полиции в Харьковской области по реализации Антикоррупционной стратегии Украины предоставленные авторами пути совершенствования деятельности следственных подразделений полиции в сфере противодействия коррупции.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; протидія корупції; корупція; Харківська область; органи досудового розслідування; слідчий; противодействие коррупции; коррупция; Харьковская область; органы досудебного расследования; следователь; anti-corruption; Kharkiv region; pre-trial investigation bodies; investigative bodies; legal framework; corruption