Латентність наркозлочинності: основні показники і тренди - Гладкова, Є. О.; Hladkova, Ye. O. (Правові механізми забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, інтересів суспільства та держави : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 черв. 2019 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2019. - С. 44-50, 2019)
Стверджено, що реальний рівень наркозлочинності в України не може складати менше, ніж 1,5 млн. злочинів на рік. Отже, рівень латентності досліджуваного виду злочинності складає не менше ніж 98,2 %.

It is stated that the real level of drug crime in Ukraine cannot be less than 1.5 million crimes per year. Therefore, the latency level of the investigated type of crime is no less than 98.2%.

Утверждено, что реальный уровень наркопреступности в Украине не может составлять менее 1,5 млн. преступлений на год. Следовательно, уровень латентности исследуемого вида преступности составляет не менее 98,2%.
Keywords: наркозлочинність; латентність; статистичні показники; drug crime; latency; statistical indicators; наркопреступность; латентность; статистические показатели