Юрисдикційна діяльність органів Національної поліції щодо порушення вимог антикорупційного законодавства - Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7072-961X (Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні. матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.). - Маріуполь, 2019. - С. 288-291, 2019)
В тезах звернуто увагу, що при оцінці результатів юрисдикційної діяльності органів Національної поліції щодо порушення вимог антикорупційного законодавства необхідно аналізувати динаміку загальної кількості адміністративних порушень; поширеність різних видів правопорушень; категорії посадових осіб, які частіше їх вчиняють; кількість осіб, підданих адміністративним стягненням, а також структуру цих стягнень по видам; ефективність адміністративної практики, її вплив на загальні результати по профілактиці правопорушень; дотримання законності при здійсненні адміністративно-юрисдикційної діяльності.

The theses draw attention to the fact that when assessing the results of the jurisdictional activities of the National Police bodies in violation of the requirements of anti-corruption legislation, it is necessary to analyze the dynamics of the total number of administrative violations; the prevalence of different types of offenses; the categories of officials who more often commit them; the number of persons subject to administrative penalties, as well as the structure of these penalties by type; the effectiveness of administrative practice, its impact on the overall results of crime prevention; compliance with the rule of law in the implementation of administrative and jurisdictional activities.

В тезисах обращено внимание, что при оценке результатов юрисдикционной деятельности органов Национальной полиции по нарушению требований антикоррупционного законодательства необходимо анализировать динамику общего количества административных нарушений; распространенность разных видов правонарушений; категории должностных лиц, которые чаще их совершают; количество лиц, подвергнутых административным взысканиям, а также структуру этих взысканий по видам; эффективность административной практики, ее влияние на общие результаты по профилактике правонарушений; соблюдение законности при осуществлении административно-юрисдикционной деятельности.
Шатрава, С. О. Юрисдикційна діяльність органів Національної поліції щодо порушення вимог антикорупційного законодавства / С. О. Шатрава // Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні. матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.) / Маріупол. держ. ун-т. - Маріуполь, 2019. - С. 288-291.
Keywords: Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; корупційні ризики; корупція; юрисдикційна діяльність; антикорупційне законодавство; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; коррупция; corruption; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина