Реформування законодавчого процесу в Україні в умовах сучасних викликів: проблеми адаптації та перспективи вдосконалення - Бахмат, В. Г.; Bakhmat, V. H.; Іванцов, В. О.; Ivantsov, V. O.; Володимир Бахмат; Іванцов Володимир (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 73-75, 2024)
Сучасні виклики, що постають перед Україною, зокрема внутрішні та зовнішні загрози, обумовлюють необхідність реформування законодавчого процесу. Інституційна здатність держави швидко та ефективно адаптуватися до нових умов є ключовим елементом забезпечення національної безпеки, правопорядку та сталого розвитку суспільства.

The current challenges facing Ukraine, including internal and external threats, necessitate reforming the legislative process. The institutional ability of the state to quickly and effectively adapt to new conditions is a key element in ensuring national security, law and order, and sustainable development of society.

Современные вызовы, стоящие перед Украиной, в частности внутренние и внешние угрозы, обуславливают необходимость реформирования законодательного процесса. Институциональная способность государства быстро и эффективно адаптироваться к новым условиям является ключевым элементом обеспечения национальной безопасности, правопорядка и устойчивого развития общества.
Keywords: Україна; держава і право; законотворення; законодавчий процес; реформування законодавчого процесу; Ukraine; state and law; reforming the legislative process; legislative process