Щодо розуміння заходів, спрямованих на запобігання гендерно обумовленому насильству - Грідіна, Н. Ю.; Hridina, N. Yu.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8499-074X (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 61-64, 2019)
Зазначено, що реалізація заходів, спрямованих на запобігання гендерно обумовленому насильству буде сприяти зниженню рівня домашнього насильства та забезпечення захисту прав постраждалих осіб через удосконалення системи запобігання та протидії такому насильству, удосконалення відповідної нормативно-правової бази, запровадження дієвого механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству тощо.

It is noted that the implementation of measures aimed at preventing gender-based violence will contribute to reducing the level of domestic violence and ensuring the protection of the rights of victims through the improvement of the system of prevention and countermeasures against such violence, the improvement of the relevant legal framework, and the introduction of an effective mechanism for the interaction of subjects that carry out measures in the field of prevention and counteraction of domestic violence, etc.

Отмечено, что реализация мер, направленных на предотвращение гендерно обусловленного насилия, будет способствовать снижению уровня домашнего насилия и обеспечению защиты прав пострадавших через совершенствование системы предотвращения и противодействия такому насилию, совершенствование соответствующей нормативно-правовой базы, введение действенного механизма взаимодействия субъектов, осуществляющих меры в области предотвращения и противодействия домашнему насилию.
Грідіна, Н. Ю. Щодо розуміння заходів, спрямованих на запобігання гендерно обумовленому насильству / Наталія Юріївна Грідіна // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 61-64.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; гендерно обумовлено насильство; gender-based violence; гендерно обусловленное насилие; запобігання гендерно обумовленому насильству; prevention of gender-based violence; предотвращение гендерно обусловленного насилия; система запобіжних заходів; system of preventive measures; система предупредительных мер