Забезпечення прав і свобод людини та громадянина через їх вираження у публічному інтересі шляхом налагодження партнерських відносин держави з громадянським суспільством - Бортнікова, А. Г.; Bortnikova, A. H. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - Вип. 5. - С. 143-147, 2016)
Статтю присвячено проблемі вираження через публічний інтерес відносин взаємодії держави з громадянським суспільством для забезпечення реалізації прав людини та громадянина. Проаналізовано та визначено природу, поняття публічного інтересу. З’ясовано, що забезпечення прав і свобод людини та громадянина в усіх сферах їх взаємодії з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами залежить від налагодженого зв’язку держави з громадянським суспільством, а результати такої взаємодії у правовій державі виражаються у публічному інтересі.

The article is devoted to problem of expression through public relations concern cooperation between the state and civil society with the aim of ensuring the rights human and citizen. Nature, the concept of of public interest is analyzed and identified. It is concluded that the rights and freedoms of man and citizen in all areas of their interaction with the executive authorities, local governments and their officials depends on smooth communication state and civil society, and the results of this interaction are expressed in the right state in the public interest.

Статья посвящена проблеме выражения через публичный интерес отношений взаимодействия государства с гражданским обществом с целью обеспечения реализации прав человека и гражданина. Проанализированы и определены природа, понятие публичного интереса. Определено, что обеспечение прав и свобод человека и гражданина во всех сферах их взаимодействия с органами исполнительной власти, органами местного самоуправления, их должностными лицами зависит от налаженной связи государства с гражданским обществом, а результаты такого взаимодействия выражаются в правовом государстве в публичном интересе.
Keywords: публічний інтерес; взаємодія держави з громадянським суспільством; забезпечення прав та свобод людини; партнерські відносини; public interest; interaction of state and civil society; ensuring human rights and freedoms; partnership relations; публичный интерес; взаимодействие государства с гражданским обществом; обеспечение прав и свобод человека; партнерские отношения