«Порядок денний для миру»: інструменти сучасної демократії - Майсун, І. В.; Maisun, I. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2778-2957 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 10-12, 2021)
Наголошено, що колективна безпека міжнародних організацій з широкими ресурсами і владними повноваженнями стикаються з численними проблемами, намагаючись сприяти миру та безпеці серед своїх членів. Організація Об'єднаних Націй здійснює дії з ряду питань – від зміни клімату та виробництва продуктів харчування до тероризму та питань збройних конфліктів. У рекомендаціях, що містяться в звіті Генерального секретаря ООН «Порядок денний для миру» визначено класифікацію дій, які організація проводила або мала право здійснювати.

It is emphasized that the collective security of international organizations with extensive resources and powerful powers face numerous challenges in trying to promote peace and security among their members. The United Nations takes action on a range of issues, from climate change and food production to terrorism and armed conflict. The recommendations contained in the UN Secretary General's report "Agenda for Peace" define the classification of actions that the organization carried out or had the right to carry out.

Отмечено, что коллективная безопасность международных организаций с широкими ресурсами и властными полномочиями сталкиваются с многочисленными проблемами, пытаясь содействовать миру и безопасности среди своих членов. Организация Объединенных Наций осуществляет действия по ряду вопросов – от изменения климата и производства продуктов питания до терроризма и вооруженных конфликтов. В рекомендациях, содержащихся в отчете Генерального секретаря ООН «Повестка дня для мира», определена классификация действий, которые организация проводила или имела право совершать.
Майсун, І. В. «Порядок денний для миру»: інструменти сучасної демократії / Ірина Володимирівна Майсун // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 10-12.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Організація Об'єднаних Націй; Organization United Nations; Организация Объединенных Наций; ООН; колективна безпека; collective security; коллективная безопасность; превентивна дипломатія; preventive diplomacy; превентивная дипломатия