Провадження за скаргами громадян в органах Національної поліції України: проблеми нормативно-правового регулювання та шляхи їх вирішення - Шоптенко, С. С.; Shoptenko, S. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9786-5398 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми). – Суми, 2018. – С. 80-82., 2018)
В умовах проведення адміністративної реформи, підвищення ролі громадян у сфері правоохоронної діяльності, нормативно-правове регулювання провадження за скаргами громадян в органах Національної поліції України потребує перегляду в напрямку чіткої регламентації процедури розгляду скарг, правового статусу її учасників, документального оформлення.

In the context of administrative reform, increasing the role of citizens in the field of law enforcement, the regulatory and legal regulation of citizen complaint proceedings in the bodies of the National Police of Ukraine needs to be reviewed in the direction of clear regulation of the complaint handling procedure, the legal status of its participants, and documentation.

В условиях проведения административной реформы, повышения роли граждан в сфере правоохранительной деятельности, нормативно правовое регулирование производства по жалобам граждан в органах Национальной полиции Украины требует пересмотра в направлении четкой регламентации процедуры рассмотрения жалоб, правового статуса ее участников, документального оформления.
Шоптенко, С. С. Провадження за скаргами громадян в органах Національної поліції України: проблеми нормативно-правового регулювання та шляхи їх вирішення / Світлана Сергіївна Шоптенко // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми) / Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2018. – С. 80-82.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; скарга; complaint; жалоба; звернення громадян; appeal of citizens; обращения граждан