Теорія держави і права : підручник - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; Головко, О. М.; Holovko, O. M.; Передерій, О. С.; Perederii, O. S.; Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Погрібний, І. М.; Pohribnyi, I. M.; Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; et al. (Харків, 2018. – 416 с., 2018)
Навчальний матеріал підручника, викладений з урахуванням новітніх досягнень теоретичної юридичної науки, норм Конституції України, узагальнень чинного законодавства, юридичної практики та порівняльно-правових досліджень, сприятиме повноцінному оволодінню курсом теорії держави і права, стане корисним і початківцям, і тим, хто прагне оволодіти фундаментальним понятійним загальноправовим апаратом. Підручник уперше було видано у 2018 році ТОВ «Майдан».

The training material of the textbook, set out taking into account the latest achievements of theoretical legal science, the norms of the Constitution of Ukraine, generalizations of the current legislation, legal practice and comparative legal studies, will contribute to the full mastery of the course of the theory of state and law, will be useful for both beginners and those who seek to master fundamental conceptual general legal apparatus.

Учебный материал учебника, изложенный с учетом новейших достижений теоретической юридической науки, норм Конституции Украины, обобщений действующего законодательства, юридической практики и сравнительно-правовых исследований, будет способствовать полноценному овладению курсом теории государства и права, станет полезным и начинающим, и тем, кто стремится овладеть фундаментальным понятийным общеправовыми аппаратом.
підручник
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Україна. Ukraine. Украина; теорія держави і права як наука; суспільні науки; юридичні науки; теорії походження держави і права; форми держави; механізм держави; функції держави; правова держава; громадянське суспільство; право як регулятор суспільних відносин; норми права; право і мораль; джерела права; система права; система законодавства; правотворчість; правові відносини; тлумачення норм права; правовий статус людини та громадянина; правомірна поведінка особи; правопорушення; юридична відповідальність; реалізація норм права; правосвідомість; правова культура; законність; правопорядок; дисципліна; механізм правового регулювання; юридична практика; юридичний процес; правова система; правова сім’я; теория государства и права как наука; общественные науки; юридические науки; теории происхождения государства и права; формы государства; механизм государства; функции государства; правовое государство; гражданское общество; право как регулятор общественных отношений; нормы права; право и мораль; источники права; система законодательства; правотворчество; правовые отношения; толкования норм права; правовой статус человека и гражданина; правомерное поведение личности; правонарушения; юридическая ответственность; реализация норм права; правосознание; правовая культура; законность; правопорядок; дисциплина; механизм правового регулирования; юридическая практика; юридический процесс; правовая система; правовая семья; theory of state and law as a science; social sciences; law sciences; theories of the origin of state and law; forms of state; mechanism of state; functions of state; civil society; law as a regulator of public relations; law; law and morality; sources of law; legal system; law-making; legal family; legal system; legal process