Застосування насильства поліцейськими: сучасна проблематика та шляхи вирішення - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Olena Sashurina (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 83-84, 2021)
Акцентовано увагу на тому, що людина, її права і свободи є найвищою соціальною цінністю держави. Їх порушення чи обмеження на незаконних на те підставах є неприпустимим та суворо забороняється законом. Національна поліція України є тією ланкою органів державної влади, що навпаки повинна слідкувати за дотриманням прав і свобод людини. Наразі відбувається протилежне явище, що вказує на недосконалість професійного добору кадрів та системи покарань за виявлені правопорушення.

Attention is focused on the fact that a person, his rights and freedoms are the highest social value of the state. Their violation or restriction on illegal grounds is inadmissible and strictly prohibited by law. The National Police of Ukraine is the branch of state authorities that, on the contrary, should monitor the observance of human rights and freedoms. Currently, the opposite phenomenon is taking place, which indicates the imperfection of the professional selection of personnel and the system of punishments for detected offenses.

Акцентировано внимание на том, что человек, его права и свободы есть высшей социальной ценностью страны. Их нарушение или ограничение на незаконных основаниях является недопустимым и строго запрещается законом. Национальная полиция Украины является звеном органов государственной власти, что наоборот должен следить за соблюдением прав и свобод человека. Пока происходит противоположное явление, указывающее на несовершенство профессионального отбора кадров и системы наказаний за выявленные правонарушения.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; насильство; violence; насилие; дотримання прав людини; compliance with rights a person; соблюдение прав человека