Протидія кібербулінгу як сучасній формі агресії - Ковтун, В. О.; Kovtun, V. O. (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 86-88, 2019)
Зазначено, що кібербулінг – це вид кібернасильства, що створює загрозу здоров’ю та життю людини, і з ним потрібно боротись. Спостерігачам не варто стояти осторонь. Потрібно виступити проти агресора і підтримати жертву, в деяких випадках повідомити дорослих, а також звернутися до правоохоронних органів.

It is noted that cyberbullying is a type of cyberviolence that poses a threat to human health and life, and it must be combated. Observers should not stand aside. You should speak out against the aggressor and support the victim, in some cases inform adults, and also contact law enforcement agencies.

Отмечено, что кибербуллинг – это вид кибернасилия, создающий угрозу здоровью и жизни человека, и с ним нужно бороться. Наблюдателям не стоит стоять в стороне. Следует выступить против агрессора и поддержать жертву, в некоторых случаях сообщить взрослым, а также обратиться в правоохранительные органы.
Ковтун В. О. Протидія кібербулінгу як сучасній формі агресії / В. О. Ковтун // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 86-88.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; протидія кібербулінгу; агресія; противодействие кибербуллингу; агрессия; counteraction to cyberbullying; aggression