Устрій і завдання місцевого (територіального) самоврядування в Республіці Польща - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. - Вип. 25. - С. 261-265, 2004)
Досліджено досвід перетворень, які мали місце у Польщі, особливо щодо проведення демократичних реформ. Показані завдання й устрій місцевого (територіального) самоврядування в країні.

The experience of the transformations that took place in Poland, especially with regard to democratic reforms, was researched. The task and structure of local (territorial) self-government in the country are shown.

Исследован опыт преобразований, которые имели место в Польше, особенно в отношении проведения демократических реформ. Показаны задачи и устройство местного (территориального) самоуправления в стране.
Устройство и задачи местного (территориального) самоуправления в Республике Польша
Keywords: устрій; local self-government; місцеве самоврядування; Республіка Польща; устройство; местное самоуправление; Республика Польша; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Польша; Польща; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; Poland